Mijn Coffee Table Book

Als je al je verplichtingen even vergeet, niets moet en alles mag, wat zou jij dan vanaf vandaag willen doen? Wat is jouw droom, denk je daar weleens over na?

Het is een van mijn favoriete vragen aan andere mensen, ik ben nieuwsgierig naar hun dromen als ze even alle verplichtingen loslaten. Voor mezelf ben ik dit eens op papier gaan zetten; wat wil ik bereiken in de komende 3 maanden, het komende jaar, de komende 3 jaar en wát verwacht ik van mezelf in dit leven. Ik ben gaan brainstormen en gaf mezelf even de ruimte om gewoon op te schrijven wat ik het aller-aller-allerliefst zou doen. Binnen 3 maanden wil ik graag mijn studie succesvol afronden, dit jaar zou ik toch wel graag een fotocursus willen volgen, en binnen drie jaar zou het me enorm gaaf lijken om een fotoboek uit te geven (Hey, a girl can dream!).

Toen waren alle remmen los, ik zag mijn fotoboek al voor me. Een hard-cover in A3-formaat met van die mooie glanzende pagina’s, vol met portretten. Daarbij een mooi achtergrondverhaal van de personen op de foto, een klein kijkje in de ziel van deze mensen. Het liefst met allerlei verschillende nationaliteiten, samen in één boek. Het ontwerpen van dit boek kan ik tegenwoordig zelf en het schrijven van de verhalen ook. Aan het fotograferen moet nog gewerkt worden.

Wie niet waagt, wie niet wint

Ik maakte er een mindmapje van en bedacht me welke stappen er allemaal nodig waren om dit te bereiken, je moet toch érgens beginnen? Ik kwam tot de conclusie dat er in totaal grofweg 15 hoofdtaken zijn om te komen tot mijn enorm stoere Coffee Table Book, welke allemaal weer onder te verdelen zijn in kleine stappen. Ja, dat zijn er heel veel, maar het is haalbaar. Naast een fulltime baan is zo’n project nogal heftig maar een deadline is er niet, wat me alle vrijheid geeft en waardoor het ook leuk blijft. In het ergste geval wordt het helemaal niets en dan heeft het me alleen maar tijd gekost. Tijd die ik anders zou besteden aan het kijken van Netflix, geen man overboord dus.

De hoofdtaken voor het vervullen van mijn droom:

 1. Cursus copywriting afronden
 2. Fotocursus volgen
 3. Concept uitwerken
 4. Thema kiezen
 5. Goed doel kiezen
 6. Vormgeving bepalen
 7. Foto’s maken
 8. Artikelen schrijven
 9. Boek opmaken
 10. Proefdruk maken
 11. Boek laten drukken
 12. Controle
 13. Promotie
 14. Uitgeven
 15. Opbrengst doneren

Met stap 1 en 2 ben ik nu volop aan de slag dus ik kan trots verkondigen; ik ben begonnen aan mijn droom! Hoe klein de stap ook is, ik ben ermee begonnen.

Ik neem je vanaf nu graag mee in alle stappen zodat je over mijn schouder mee kunt kijken. Misschien ga ik enorm floppen, misschien wordt het ooit werkelijkheid. We gaan het zien. Ik ga nu weer gauw aan de slag met stap 1, want ik heb nog wat opdrachten in te leveren deze week.

Tot snel!

 

Leave A Reply

Navigate