Nǐ hǎo! China

Deze lucky bastard mocht voor haar werk op reis naar China. En ja, dan laat ze haar camera natuurlijk niet thuis.

Natuurlijk heb ik ook een beetje moeten werken, maar in Shanghai heb ik vakantie gehouden en er op los gefotografeerd. Ik wilde al een tijdje beginnen met straatfotografie, maar ik vond het zó ongemakkelijk om zomaar mensen te fotograferen.

Totdat je in China bent, dan verandert alles

Zelfs in Shanghai is de bevolking nog niet helemaal gewend aan westerse mensen met blond haar. Dit resulteerde in het feit dat er onverwachte foto’s van me werden gemaakt. In eerste instantie vond ik dit heel ongemakkelijk, maar toen bedacht ik me; dan hoef ik me hier zeker niet in te houden.

Voor mij betekent straatfotografie dat ik heel weinig tijd heb om mijn foto te maken. De sluitertijd zet ik op snel en het diafragma knijp ik verder dicht, zodat er zo veel mogelijk scherp op de foto staat. De ISO moet ik helaas wat opschroeven om voldoende helder beeld te krijgen. Hieronder vind je mijn eerste resultaten:

De chinezen zijn zó gewend aan het maken van foto’s, dat ze niet eens opkijken van mijn lens. Ideaal!

Een eyecatcher waar je als toerist niet omheen kunt, is de TV-toren in Shanghai. Zowel overdag als ’s avonds is ‘ie prachtig en maakt hij de skyline van Shanghai compleet.

Dan nu het uitzicht vanuit de toren, de zon was al aan het zakken en dat leverde mooie foto’s op (al zeg ik het zelf). Vanuit de toren zie je pas echt hoe groot Shanghai aan het worden is, ik ben benieuwd hoe het er over 10 jaar uitziet.

Tot zo ver, China. Ik hoop dat ik je ooit nog eens mag bezoeken.

Leave A Reply

Navigate