Mijn Nikon D5500 camera

Lang heb ik getwijfeld over de meest geschikte camera bij mijn gebruik. Vorig jaar december hakte ik de knoop door, het werd een DSLR Nikon D5500, ik vertel er graag meer over.

Ik weet niet precies waarom, maar ik heb een zwak voor het liedje (Welcome Home – Radical Face) onder de productfilmpjes van Nikon. Ik krijg spontaan zin om foto’s te gaan maken, well done Nikon!

Waarom Nikon?
Ehm, eigenlijk heb ik daar geen goed onderbouwde reden voor. Het was meer een onderbuik-gevoel. Mijn vader fotografeerde vroeger veel en deed dit ook met een Nikon. In de loop der jaren kocht hij er wat accessoires bij en breidde hij zijn verzameling steeds verder uit. Om onderling objectieven uit te kunnen wisselen, kocht ik ook een Nikon. Objectieven die geschikt zijn voor bijvoorbeeld Canon, passen namelijk niet op een Nikon body. Vroeger leende ik regelmatig de camera van mijn vader, ik weet dat hij er altijd tevreden over is geweest. Dus eigenlijk was de vraag: waarom niet?

Licht
Zonder objectief en accessoires, weegt de Nikon D5500 420 gram. De body is gemaakt van carbon, wat de camera licht en sterk maakt. Omdat ik alleen maar voor mijn plezier fotografeer en mijn camera dan ook altijd meeneem op vakantie, vind ik het belangrijk dat de camera licht van gewicht is. Op het moment dat ik op zoek was naar de meest geschikte camera, was dit het lichtste model binnen mijn budget.

Kantelbaar LCD-touchscreen
Het scherm van de D5500 is groot, draaibaar en werkt als touchscreen. Bovendien kan ik het scherm naar binnen klappen wanneer ik de camera niet gebruik, waardoor er geen krassen op kunnen komen, persoonlijk vind ik dat echt een fijne bijkomstigheid.

Goede grip
Als je de D5500 vast hebt met je rechterhand, is de grip heel erg diep. Dit maakt de body heel ergonomisch en fijn om vast te houden. Er zit een stroef stuk rubber op dit gedeelte, zodat de camera niet zomaar uit je handen kan glippen. Het is ook gemakkelijk om de knoppen aan de bovenkant te bedienen, terwijl je hand de body omklemt.

WIFI
Dé reden dat ik geen D5300 koos maar een D5500 is de WIFI-mogelijkheid op deze camera. Ik fotografeer in .RAW/.jpeg waardoor ik mijn foto’s eerst wil ontwikkelen in Lightroom voordat ik ze bijvoorbeeld kan publiceren op deze website. Toch vind ik het fijn om onderweg al wat foto’s op Instagram te kunnen zetten. Dat kan dus door een WIFI-connectie te kunnen maken tussen mijn telefoon en mijn camera, waardoor je foto’s kunt downloaden op je telefoon vanaf je camera. Voor mij is dat echt een pluspunt, ik maak er vaak gebruik van.

Budget
De laatste doorslaggevende factor voor de aanschaf van deze camera, was de prijs op dat moment. Op Kamera Express werd destijds een aanbieding gedaan van deze body met een objectief dat ik graag wilde, waardoor heb objectief voor 1/3 van de prijs werd aangeboden. An offer I couldn’t refuse.

Tip: als je overweegt een nieuwe camera aan te schaffen, kijk dan eens voor aanbiedingen vlak na de feestdagen, vaak worden dit soort artikelen dan afgeprijsd.

 

Leave A Reply

Navigate