Crossen door Canada

Na onze stopover op IJsland zijn we met Iceland air doorgevlogen naar Canada. Landen op een druk vliegveld als Toronto was een welkome afwisseling na de vele verlaten plaatsen van IJsland. In Toronto huurden we voor twee weken een auto. We hadden nog geen exacte route gepland, maar de volgende plekken stonden op onze wensenlijst:

  • Toronto
  • Niagara Falls
  • Kingston (als tussenstop)
  • Montreal
  • Ottawa
  • Algonquin Parc (Haliburton)

Om uiteindelijk weer terug te rijden naar Toronto, hier de auto in te leveren en via Reykjavik naar Amsterdam terug te vliegen.

We beginnen in Toronto, waar we sliepen in een hotel bij het vliegveld. Met Uber werden we vlak bij de CN-Tower (Canadian National Tower’ of ‘Tour CN’ afgezet. Deze zendmast was tot 13 september 2007 het hoogste vrijstaande gebouw ter wereld, waarna hij werd overtroffen door de Burj Khalifa. Je kunt de toren in en op, wanneer je doodsangsten uit wilt staan kun je een Edgewalk boeken. Je kunt dan gezekerd over de rand van de toren lopen, ieder z’n ding.

Hierna reden we naar Niagara Falls, wat voor mij het allermooiste is, dat we deze vakantie gezien hebben.

Na Niagara Falls reden we door naar Montréal, met een tussenstop in Kingston, een rustig karakteristiek havenplaatsje met veel franse invloeden links en rechts.

Toen: Montréal. Voor mij de leukste stad waar ik ooit geweest ben. Het lijkt er rustig, maar dit komt doordat 50% van de mensen zich beweegt in de ondergrondse stad. Hier loopt behalve de metro, ook een geheel voetpad onder de stad door. Hiermee kun je je snel door de stad bewegen.

De vakantie sloten we af in Algonquin Park, na een kort bezoek aan Ottawa. Ottawa is eigenlijk een beetje het Den Haag van Nederland. Het parlement is er gevestigd en het heeft een lange winkelstraat met allerlei zaakjes om wat te eten en te drinken. De plaats Haliburton bij Algonquin Park is een klein dorpje met een prachtige omgeving. Je kunt geen 10 kilometer rijden of je komt  een groot meer tegen waar je bijvoorbeeld kunt kanoën.

 

Leave A Reply

Navigate