Doe mee en win de fotowedstrijd van Solero® Parasols

Wat doen wij Nederlanders nou liever, dan op een zonnige dag op het terras neerploffen? Juist, we winnen graag prijzen! Deze zomer organiseert Solero® Parasols een fotowedstrijd en jij kunt meedoen. Na het lezen van mijn tips, heb je misschien een nóg grotere kans op die felbegeerde hoofdprijs. Doe je mee?

Hoe doe je mee?

Maak een zomerse foto van een Solero parasol, of van een compleet horecaterras met Solero parasols. Deel deze via social media met de hashtag #soleroparasols en like de Facebookpagina van Solero Parasols. Je vraagt je misschien af:  ‘Waar in mijn buurt vind ik een Solero terras?’ Dat kun je gemakkelijk achterhalen door gebruik te maken van Solero’s Terraskaart 2018. De terraskaart vind je hier.

Voorwaarden

 • De deelnemer geeft Solero Trading B.V. toestemming om zijn of haar foto zonder enige vergoeding en vrij van reproductierechten te gebruiken voor publicaties, zowel voor print als digitaal. Dit geldt ook voor niet-winnende foto’s.
 • De deelnemer is verantwoordelijk voor het verkrijgen van de noodzakelijke toestemming met betrekking tot het onderwerp of de inhoud. Als een afgebeeld persoon herkenbaar in beeld is gebracht, dan moet deze daarvoor bewijsbaar toestemming hebben gegeven. Vrijwaringen hiervoor, kun je hier, hier en hier downloaden.
 • Solero is niet aansprakelijk voor vorderingen of klachten naar aanleiding van inbreuk op rechten van derden of schade geleden door derden als gevolg van de inzending. De deelnemer stemt ermee in om Solero in zulke gevallen te vrijwaren en schadeloos te stellen.
 • Plagiaat of ander misbruik wordt niet geaccepteerd.
 • Door deelname geeft u toestemming tot de verwerking van de door u verstrekte persoonsgegevens. Uw gegevens worden vertrouwelijk behandeld en niet aan derden verstrekt.
 • Deze fotowedstrijd loopt tot en met 30 september 2018. Bij deelname gaat u automatisch akkoord met deze voorwaarden.
 • Mocht de winnende deelnemer in kwestie meerdere Solero parasols gekocht hebben, dan is de teruggave van het aankoopbedrag slechts van toepassing op 1 parasol, exclusief accessoires en eventuele installatie- of verzendkosten.
 • Het teruggewonnen aankoopbedrag zal binnen 7 werkdagen op de vooraf aangegeven bankrekening van de winnaar
  bijgeschreven staan.

Hoofdprijs

Uit alle ingezonden foto’s, kiest de jury één winnaar. Alle foto’s met deze hashtag mogen door Solero gebruikt worden voor onbepaalde duur. Uiteraard onder vermelding van de talentvolle fotograaf. Deze bofkont wint een splinternieuwe Solero Laterna parasol naar keuze. Is de winnaar zelf al in het bezit van een Solero parasol, dan wint diegene het aankoopbedrag van zijn parasol terug.

De winnaar wordt bekend gemaakt op 1 oktober 2018, en ontvangt een bericht via het social-mediakanaal waarop hij of zij de foto gedeeld heeft.

Tips die kunnen zorgen voor een winnende foto

 • Verdiep je in de jury. Het kan je een voorsprong opleveren, als je weet wie je foto gaat beoordelen. In dit geval is het een bedrijf: Solero Parasols. Ga eens in hun schoenen staan, wat zouden zij graag terugzien in de winnende foto? Een zonnige foto, met vrolijke mensen onder hun horecaparasols, dat zou zomaar een schot in de roos kunnen zijn. Kijk eens op de website www.parasols.nl en surf eens door de Facebook– of Instagrampagina. Hier kom je vaak meer te weten over de ‘stijl’ van het bedrijf, dus ook waar ze naar op zoek zijn.
 • Kijk naar bestaande foto’s en ontwikkel een andere invalshoek. Als er al veel foto’s vanuit ooghoogte zijn genomen, kijk dan eens of je vanuit een ander perspectief kunt fotograferen. Probeer iets vernieuwends, iets dat nog niet bestaat. Denk eens na wat de meeste mensen zullen fotograferen, hoe kun jij hier van afwijken? Misschien is een bovenaanzicht juist heel origineel, of benader het product abstracter, door je vooral op de lijnen te concentreren en hier de nadruk op te leggen.
 • Let op de lijnen in je foto, kun je gebruik maken van de gulden snede of de regel van derden? Ze lijken misschien op elkaar, maar ze zijn zeker niet hetzelfde. De regel van derden verdeelt je foto in drie gelijke delen over een kant. De gulden snede heeft te maken met de verhouding: Pi!
 • Zoek naar patronen en verstoor deze. Het menselijk oog wordt automatisch getrokken naar foto’s waarin zich een patroon voordoet. Als dit patroon vervolgens wordt onderbroken, levert dit vaak een prettige foto op. Je zou bijvoorbeeld op zoek kunnen gaan naar contrasterende kleuren, of een persoon bij het patroon plaatsen zoals hieronder. 
 • Daarnaast doen symmetrische, asymmetrische, diagonale en geometrische composities het ook altijd erg goed. Foto’s met lijnen trekken je oog namelijk de foto in.

Ik hoop dat je door mijn tips zin hebt gekregen om te gaan fotograferen. Wie weet win jij wel die splinternieuwe parasol voor jouw achtertuin! Om mee te doen deel jouw foto via social media met de hashtag #soleroparasols en like de Facebookpagina van Solero Parasols. Heel veel succes!

Leave A Reply

Navigate